31 januari 2024

Hesco Bouw bouwt Kindcentrum Hanzewijk

Terug naar overzicht
Het kindcentrum biedt straks ruimte aan kindcentrum Bouwman en kindcentrum OJS Het Scala. Er komt één gezamenlijke gymzaal.

Gemeente Kampen heeft Hesco Bouw, in samenwerking met Pranger-Rosier Installaties, de opdracht gegeven het Kindcentrum Hanzewijk te gaan bouwen. Op 25 januari is de overeenkomst daarvoor getekend. Dit meest circulaire schoolgebouw van Nederland, zal in het eerste kwartaal van 2025 gereed zijn.

Duurzaam en circulair
Zowel de te gebruiken materialen als het energieverbruik zijn duurzaam. De materialen moeten zo veel mogelijk biologisch en herbruikbaar zijn. Het gebouw bestaat voornamelijk uit hout dat bij voorkeur uit de omgeving komt. Het voorlopige energielabel van het kindcentrum is A++++ , onder andere door het gebruik van zonnepanelen.

Zowel de gemeente Kampen, de schoolbesturen van IRIS en OOK en Hesco Bouw zijn erg verheugd dat de bouw van het kindcentrum op korte termijn gaat starten. Ook Hesco Bouw en Pranger-Rosier zijn enthousiast om aan de slag te gaan met het meest circulaire kindcentrum van Nederland. Algemeen directeur van Hesco Bouw, Ralf Holthuis: ‘’Met trots mocht ik vandaag een handtekening zetten onder het contract voor het nieuwe kindcentrum in Kampen. Dit kindcentrum biedt een nieuwe toekomst voor het onderwijs en kinderopvang in de Hanzewijk op de meest duurzame manier. Zowel op het gebied van energie, circulariteit en biobased-bouwen gaan we een grens verleggen. Samen bouwen we aan een duurzame toekomst voor de volgende generaties. ‘’

Wethouder voor onderwijs, Bernard van den Belt: “Wij zijn blij dat Hesco Bouw en Pranger-Rosier Installaties kansen zien om ons hoge ambitieniveau waar te maken. Het bouwen van het meest circulaire kindcentrum van Nederland is een uitdaging die wij nu samen aangaan.”

Relevante nieuwsberichten

30 september 2022

Soepel naar voortgezet onderwijs

Al een aantal jaren werken het Ichtus College en stichting IRIS Onderwijs & Opvang samen binnen het project van de...

Meer lezen
05 juli 2023

IRIS Christelijke Kindcentra neemt vier opvanglocaties over van stichting Prokino

Per 1 januari 2023 neemt IRIS Christelijke Kindcentra drie locaties voor peuteropvang en één locatie voor buitenschoolse opvang over van...

Meer lezen
14 januari 2024

Een nieuw jaar!

Een nieuwjaarswens van Henk ter Wee, Voorzitter College van Bestuur

Meer lezen
15 januari 2024

Onze website is vernieuwd!

Welkom op onze vernieuwde website!

Meer lezen